Groene aanslag verwijderen

Knoppen
Knoppen2
Knoppen3
Knoppens
Knoppen6
Knoppen5

Groene aanslag verwijderen geeft uw dak weer een nieuwe uitstraling.

In de loop der jaren worden daken aangetast door atmosferische en organische vervuiling. Gevolg is dat een groene aanslag het aanzien van uw woning of bedrijfspand gaat bepalen. Door groene aanslag te verwijderen van uw dak geef je mossen en algen minder kans!

Algen en mossen gedijen het best op vochtige en schaduwrijke plaatsen – zeker wanneer de dagen korter zijn en de luchtvochtigheid hoger is.

Lekkage
Algen en mossen houden vocht vast waardoor er op termijn vorstschade – en dus lekkage – ontstaat. Ook de locatie van een woning of bedrijfspand is van invloed op de mate van vervuiling en algengroei. Het maakt groot verschil of het pand in een bosrijke of juist industriële omgeving staat.

Om uw huis of bedrijfspand weer een mooie uitstraling te geven, is het mogelijk uw dakpannen te reinigen, te impregneren of te coaten. Bij geglazuurde dakpannen is het reinigen met warm water onder gepaste druk vaak voldoende om uw dak weer een mooie uitstraling te geven. Met heet water worden alle algen en mossen gedood.

Betonnen dakpannen en groene aanslag verwijderen
Bij betonnen dakpannen is na het reinigingsproces meestal nog een nabewerking noodzakelijk omdat betonnen dakpannen vaker poreus zijn en een ruwer oppervlak hebben. Door aanbrengen van een algendoder worden de laatste sporen van algen en mossen uit de poriën van de dakpannen verwijderd.

Ook kunnen de dakpannen worden geïmpregneerd, ook wel hydrofoberen genoemd. Als de dakpannen sterk zijn verkleurd, is het mogelijk deze te coaten in de meest voorkomende kleuren. Dit is een acrylaat coating die het dak waterafstotend maakt en het ruwere oppervlak gladder maakt, waardoor vervuiling minder ruimte krijgt.

Voordelen preventief dakonderhoud
•    Minder of geen onderhoudskosten in de toekomst
•    Nette uitstraling van uw woning of bedrijfspand
•    Geen algen en mossen in de dakgoot en dus minder kans op verstoppingen
•    Kans op vorstschade (en dus lekkage) neemt af
•    Dakpannen kunnen weer langer mee

Dakpannen coaten is wat prijs en kwaliteit betreft een aantrekkelijk alternatief voor nieuwe dakpannen. Ook bij nieuwbouw is het zinvol betonnen dakpannen te laten impregneren.

Volg ons op facebook

groene aanslag verwijderen
groene-aanslag-verwijderen2
groene-aanslag-verwijderen3
Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan