Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakschoonmaken.be
banner image

Dak ontmossen

Na verloop van tijd tasten atmosferische en organische vervuiling daken aan. Vooral algen en mossen zijn een oorzaak van grove dakvervuiling. Deze gedijen het best op vochtige en schaduwrijke plaatsen – zeker wanneer de dagen korter zijn en de luchtvochtigheid hoger is. Het gevolg? Een lelijke groene aanslag die de kans op lekkage en vorstschade vergroot. Laat jouw dak dus zeker af en toe eens ontmossen.

Ga snel naar:
Verwijderen groene aanslag
Prijs dak ontmossen
Voordelen preventief dakonderhoud
Offerte aanvragen?

 

 

Waarom dak ontmossen?

Algen en mossen houden vocht vast waardoor er op termijn vorstschade – en dus lekkage – ontstaat. Ook de locatie van een woning of bedrijfspand is van invloed op de mate van vervuiling en algengroei. Het maakt een groot verschil of jouw pand in een bosrijke of industriële omgeving staat.

Om jouw woning of bedrijfspand weer een mooie uitstraling te geven, is het mogelijk de dakpannen te reinigen, te impregneren of te coaten. Bij geglazuurde dakpannen is het reinigen met warm water onder gepaste druk vaak voldoende om uw dak weer een mooie uitstraling te geven. Met heet water worden alle algen en mossen gedood.

 

Dak ontmossen

Betonnen dakpannen en groene aanslag verwijderen

Bij betonnen dakpannen is na het reinigingsproces meestal nog een nabewerking noodzakelijk omdat betonnen dakpannen vaker poreus zijn en een ruwer oppervlak hebben. Een algendoder verwijdert de laatste sporen van algen en mossen uit de poriën van de dakpannen.

Nadien kunnen de dakpannen geïmpregneerd of gehydrofobeerd worden. De dakwerker brengt een water- en vuilafstotend product aan op het dak waardoor deze langer beschermd blijft van vuil en lekkage.

Zijn de dakpannen echter sterk verkleurd? Dan is het mogelijk deze te coaten in een kleur naar wens. Er zijn verschillende mogelijkheden in de keuze van de verf en het gewenste resultaat. Zo kun je voor een matte afwerking kiezen of voor hoogglansverf.

 

Prijs dak ontmossen

Een dak laten ontmossen is geen al te dure klus. Gemiddeld kost het zo’n € 9 à € 15 per m² (incl. btw & uitvoering). Kies je er nadien voor om het dak te impregneren (+ ontmossen),  dan komt dat ongeveer op €5 à € 20 per m² (incl. btw & uitvoering). Het schilderen of coaten van jouw dak is een stuk arbeidsintensiever, maar het eindresultaat oogt netjes en jouw woning ziet er weer als nieuw uit. Reken voor het ontmossen + coaten van jouw dak op gemiddeld € 30 à € 45 per m² (incl. btw, excl. uitvoering).

Let op: dit zijn slechts richtprijzen. De werkelijke kostprijs hangt af van de uit te voeren werken en uiteraard het totale oppervlak van het dak. Wil je meer weten? Informeer bij een ervaren vakman. Maak gebruik van onze offertedienst om offertes te vergelijken. Begin jouw aanvraag hier.

Voordelen preventief dakonderhoud

Om zware schade aan jouw dak te voorkomen die veroorzaakt wordt door algen en (korst)mossen, kun je ervoor kiezen om een preventief dakonderhoud uit te laten voeren. De voordelen hiervan zijn:

• Minder of geen onderhoudskosten in de toekomst
• Nette uitstraling van jouw woning
• Kans op lekkage en vorstschade neemt af
• Levensduur van dakpannen verhoogt

 

 

Klus uitvoeren? Vraag raad aan een ervaren dakwerker

Een preventief dakonderhoud aanvragen of een ontmossing van jouw dak inplannen? Dat kan! Vraag hiervoor raad aan een ervaren dakwerker. Naast een flinke dosis technische know-how beschikt die ook over de juiste materialen om zowel veilig op hoogtes te kunnen werken als om de gewenste klus goed uit te voeren met de juiste, kwalitatieve materialen. Vertrouw op een vakman. Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van vakkundige dakwerkers uit jouw buurt via mijn-dakwerker.be

 

Online offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om jouw dak, dakgoten of zonnepanelen te laten reinigen door een gespecialiseerde reinigingsfirma? Via onderstaand formulier vraag je vrijblijvend offertes op maat aan.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen