Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakschoonmaken.be
banner image

Dakcoating aanbrengen

Ziet jouw dak er eigenlijk niet meer zo mooi uit? Heb je een degelijke reiniging laten uitvoeren en ben je op zoek naar een vernieuwde, frisse uitstraling voor jouw woning? Dan is een dakcoating een goed idee. Dankzij het aanbrengen van een laagje verf op de dakbedekking, ziet jouw woning er weer als nieuw uit. Lees hier meer over dakcoating.

Ga snel naar:
OPTIE 1: dak impregneren
OPTIE 2: dak coaten
CONCLUSIE: wat is de beste keuze?
Offerte aanvragen?

 

Waarom dakcoating overwegen?

Nadat je jouw dak grondig hebt laten reinigen, kun je kiezen uit een tweetal beschermingsmethoden: impregneren of dakcoating.

OPTIE 1: dak impregneren of hydrofoberen

Met impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd) worden dakpannen met een speciaal middel water- en vuilafstotend gemaakt, zodat ze beter beschermd zijn tegen verschillende soorten vervuiling.

Prijs: gemiddeld € 5 à € 20 per m² (incl. btw & uitvoering)

OPTIE 2: dak coaten

Dakcoating is een goed alternatief voor nieuwe dakpannen. Vaak zijn uw dakpannen zelf technisch nog 100% in orde, alleen is de kleur aangetast. Door een nieuwe toplaag aan te brengen met behulp van een kleurcoating zal jouw dak er voor jaren weer als nieuw uitzien. Tegelijkertijd is dit ook een beschermende laag tegen organische en atmosferische vervuiling.

Dakpannen coating is mogelijk in de meest voorkomende kleuren met een watergedragen beschermlaag.

⇒ Prijs:  gemiddeld € 30 à € 45 per m² (incl. btw, exl. uitvoering)

 

TIP: kies voor een ervaren vakman

Bovenstaande prijzen zijn slechts richtprijzen. Veel van het totale kostenplaatje hangt ook af van de totale oppervlakte van het dak en de moeilijkheidsgraad van de uit te voeren werken. Daarbij worden ook nog de arbeids-, vervoers- en materiaalkosten bijgeteld. Om een beter zicht te hebben op de totaalprijs van jouw project, raden wij aan om een vakman te contacteren. Maak gebruik van onze gratis online offertedienst om in contact te komen met verschillende professionals. Start jouw aanvraag hier.

 

 

CONCLUSIE: wat is nu de beste keuze?

De keuze voor één van deze beschermingsmethodes is volledig persoonlijk en hangt voornamelijk af van jouw budget. Zowel jouw dak laten impregneren als laten coaten zorgt ervoor dat het dak na de reiniging opnieuw langdurig beschermd is tegen vocht en neerslaand vuil. Wil je louter beschermen? Dan kan dat al door het dak te laten hydrofoberen. Wil je daarentegen dat jouw dak een geheel nieuwe uitstraling krijgt? Dan kan je beter opteren voor een dakcoating.

Online offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om jouw dak, dakgoten of zonnepanelen te laten reinigen door een gespecialiseerde reinigingsfirma? Via onderstaand formulier vraag je vrijblijvend offertes op maat aan.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen