Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakschoonmaken.be
banner image

Dakgoot schoonmaken

Regelmatig jouw dakgoot schoonmaken voorkomt een heleboel gedoe door verstoppingen. Het is dus zeker noodzakelijk om éénmaal per jaar in deze klus te investeren. Krijg hier meer info over het schoonmaken van een dakgoot, de mogelijke oplossingen om vuilophoping te vermijden en de prijzen.

Ga snel naar:
Oplossingen vuilophoping dakgoot
Prijs dakgoot schoonmaken
Dakgoot zelf schoonmaken of laten schoonmaken?
Offerte aanvragen?

 

Waarom dakgoot schoonmaken?

Dakgoot schoonmaken

Vallende bladeren en mossen die op de dakpannen groeien, kunnen in de dakgoot terechtkomen. Dit vuil hoopt zich op en veroorzaakt (soms ernstige) verstoppingen. Dit is simpel te voorkomen door tijdig uw dakgoot schoon te laten maken.

Lekkage van de dakgoot kan vochtschade opleveren.  Tijdens het schoonmaken van de dakgoot kunnen lekkages tijdelijk opgespoord en gerepareerd worden. U kunt er ook voor kiezen een bladveer of blad scheider door ons te laten plaatsen, zodat vervuiling geen kans meer krijgt. Met name in bosrijke omgevingen is het aan te raden een bladvanger te plaatsen omdat bladval hier een groot probleem kan zijn.

Mogelijke oplossingen voor vuilophoping dakgoot

Het vallen van de bladeren is een natuurlijk fenomeen dat je logischerwijs niet kunt tegenhouden. Wel bestaan er enkele simpele ingrepen om te voorkomen dat jouw dakgoot hierdoor verstopt geraakt.

Om blaadjes en takken te vermijden, plaats je best een boldraadrooster of bladbolrooster boven de afvoer. Met gaas of een afdekplaats dek je de dakgoot af.  Zo kan er geen groen en ongedierte, dat nestmateriaal zoekt en zelfs isolatiemateriaal vanonder de dakrand wegpikt, in. Knip ter preventie overhangende takken en bladeren geregeld af, dan vermindert de kans op een snelle opeenhoping van groenafval.

Het is ook mogelijk de dakgoot af te schermen met gaas zodat de bladeren niet in de dakgoot kunnen komen. Dit kan zo gemaakt worden dat het vanaf de begane grond niet zichtbaar is.

Prijs dakgoot schoonmaken

Het schoonmaken van een dakgoot volgt vaak gelijktijdig op het ontmossen en reinigen van jouw dak. Hiervoor kun je rekenen op een prijs tussen de € 9 à € 15 per m², afhankelijk van de grootte het dak.

De prijs voor een boldraadrooster of bladbolrooster boven de afvoer is afhankelijk van het materiaal en het opvangsysteem. Reken voor een bolvormige bladvormer tussen de € 1,5 à € 15 per stuk. De prijs voor een dakgootafdekking begint vanaf € 27 per 3 meter.

TIP: informeer bij jouw vakman naar de mogelijkheden. Hij zal je in een oogwenk kunnen zeggen wat de aangeraden oplossing is voor jouw dakgoten. Maak gebruik van onze gratis offertedienst in om in contact te treden met een vakman uit jouw buurt. Start jouw aanvraag hier.

Dakgoot zelf schoonmaken of laten schoonmaken?

Zolang je dak laag is en je over de nodige kennis en het geschikte materiaal beschikt, kan je zelf je dakgoten reinigen. Hoewel arbeidskosten uitspaart, moet je wel dure stellingen huren en het materiaal aankopen. Het is dus niet per se goedkoper dan je dakgoot laten reinigen.

Voor je veiligheid en gemak is het aangeraden een dakgootreiniger in te schakelen. Die beschikt over kwalitatieve producten en veilige hoogtewerkers. Een professional weet hoe hij vuil moet verwijderen zonder daarbij de dakgoot zelf te beschadigen. Bovendien controleert hij de staat van de goten en geeft advies om ze langdurig proper te houden. Vul onderstaand offerteformulier in en ontvang advies op maat.

 

Online offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om jouw dak, dakgoten of zonnepanelen te laten reinigen door een gespecialiseerde reinigingsfirma? Via onderstaand formulier vraag je vrijblijvend offertes op maat aan.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen