Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakschoonmaken.be
banner image

Dakpannen reinigen

Het is erg belangrijk om met tijd jouw dakpannen te laten reinigen. Niet alleen omdat jouw dak er na een reiniging weer gloednieuw uitziet, maar ook om te vermijden dat de dakpannen te poreus worden en er lekkages optreden. In dit artikel lees je meer over het reinigen van dakpannen, mogelijke nabehandelingen en geven we jou richtprijzen mee.

Ga snel naar:
Prijs dakpannen reinigen
Werkwijze dakpannen reinigen
Nabehandeling dakpannen
Offerte aanvragen?

 

Waarom dakpannen reinigen?

Atmosferische en organische invloeden vervuilen jouw dak in de loop der jaren. Een vuil dak beïnvloedt niet alleen het uitzicht van jouw huis of bedrijfspand, het kan op en duur ook lekkages veroorzaken. De enige preventie en oplossing hiervoor is het reinigen van jouw dakpannen.

Dakpannen worden gereinigd omwille van de volgende drie redenen:

 • Voorkomen van dakschade: mosbegroeiing kan jouw dakbedekking aantasten waardoor er scheurtjes kunnen ontstaan. Het gevolg? De kans op lekken in jouw woning verhoogt, wat grote gevolgen kan hebben.
 • Positief effect op jouw energiefactuur: je hebt niet langer te maken met overbodig energieverlies en onnodige energiekosten waneer je ervoor kiest om jouw dak te reinigen. Mos kan namelijk de dakpannen in die mate aantasten, waardoor de isolatie beschadigd geraakt en bijgevolg jouw energieverbruik zal stijgen.
 • Esthetische doeleinden: een dakreiniging zorgt voor een fris en hernieuwd uitzicht van jouw dak.

 

Prijs dakpannen reinigen

Voor een professionele dakreiniging betaal je gemiddeld tussen de € 9 en € 15 euro per m². De exacte prijs per vierkante meter hangt af van het soort dak en de nodige materialen en producten. Benieuwd naar de exacte kostprijs voor jouw project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan via onze online offertepagina.

 

Hoe worden dakpannen gereinigd?

Dakpannen reinigen

Meestal worden dakpannen gereinigd door middel van ‘stoomcleaning’ waarbij warm water onder gecontroleerde druk op de pannen wordt gespoten. Aanvullend worden de dakpannen vaak nog behandeld met een reinigingsmiddel, zoals algendodend product of een schoonmaakmiddel op basis van azijn.

Doorgaans verloopt de schoonmaak van dakpannen op de volgende manier:

 • Dakpannen worden gereinigd met warm water
 • Dakgoten worden uitgekuist
 • Behandeling van het dak met algenwerend middel
 • Afplakken en coaten van het dak of impregneren
 • Het afgevallen vuil wordt opgeruimd, de materialen worden schoongemaakt en ingeladen

 

TIP: laat deze klus over aan een ervaren vakman. Zij zijn opgeleid om reinigingswerken op grote hoogte veilig uit te voeren. Daarnaast beschikken zij ook over de juiste materialen om de klus op een kwalitatieve manier uit te kunnen voeren. Maak gebruik van onze gratis offerteservice om vrijblijvend prijsvoorstellen te ontvangen van professionals uit jouw buurt. Start jouw aanvraag hier.

 

Nabehandeling dakpannen

Na de reiniging en ontmossing van de dakpannen, kan je nog een beschermingsmethode kiezen waardoor jouw dak er geruime tijd als nieuw kan uitzien. Dat zijn:

 • Impregneren of hydrofoberen van het dak: hierbij worden de dakpannen vuil- en waterafstotend gemaakt met behulp van een speciaal product. Lees meer over hydrofoberen.
 • Aanbrengen van een dakcoating: door jouw dakpannen te coaten, krijgt jouw woning een gloednieuw uitzicht. Er zijn verschillende kleuren mogelijk. Lees meer over dakcoating aanbrengen.

Online offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om jouw dak, dakgoten of zonnepanelen te laten reinigen door een gespecialiseerde reinigingsfirma? Via onderstaand formulier vraag je vrijblijvend offertes op maat aan.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen