Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakschoonmaken.be
banner image

Dakreiniging

Dankzij een dakreiniging krijgt jouw woning een volledig nieuw aanzien. Er zijn verschillende manieren waarop het dak gereinigd kan worden. Na een grondige ontmossing en stoomcleaning kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het dak te hydrofoberen of te coaten. Lees hier over de verschillende methodes en de richtprijzen.

Ga snel naar:
Dak stoomcleanen
Dakgoot reinigen
Dak ontmossen
Dak coaten
Offerte nodig?

 

Waarom dak reinigen?

Atmosferische en organische invloeden veroorzaken na de loopt van tijd dakvervuiling.  Een vuil dak beïnvloedt niet alleen het uitzicht van jouw woning of fabriekspand, maar kan op en duur ook lekkages en isolatieproblemen veroorzaken. Dakreiniging is hiervoor de enige juiste oplossing of preventieve aanpak.

 

Dakreiniging

 

Soorten dakreiniging en hun richtprijzen

Er bestaan verscheidene manier om een dak te reinigen. Vaak worden ze in één pakket aangeboden. Alles beging eigenlijk bij het degelijk reinigen en ontmossen van jouw dak. Lees hieronder meer over de verschillende reinigingsmethodes.

1. Dak stoomcleanen onder hoge of lage druk

Een dak uit dakpannen of dakplaten worden doorgaans onder hoge druk gereinigd. Dit wordt met gewoon heet water uitgevoerd, soms met toevoeging van een bepaald reinigingsproduct.

Een dak bestaande uit leien of riet wordt voorzichtiger behandeld. De reiniging gebeurt hier onder lage druk om schade aan het dak te voorkomen. Er komt geen water aan te pas tijdens de reiniging van een rieten dak. Er wordt daarentegen een dun laagje van het riet weggeschoren.

» Prijs: het stoomcleanen van daken kost gemiddeld tussen de € 1.300 à € 2.800 in totaal (incl. btw & uitvoering) – Ontvang prijzen op maat

2. Dakgoot reinigen

Een dakgoot kan na een tijdje verstopt geraken door bladeren, vuil en mos waardoor de afvoer verstopt geraakt.  Een verstopte dakgoot kan door het gewicht van de verstopping de voegen van de buitenmuur lostrekken. De beste oplossing is je dakgoot reinigen.

Een verstopte dakgoot kan je gemakkelijk voorkomen door op tijd de losse bladeren te verwijderen en eventueel de takken die boven de goot hangen te snoeien. Door je dak te ontmossen voorkom je ook dat de mossen zich tot in de dakgoot voortplanten en daar de boel gaan verstoppen.

» Prijs: de schoonmaak van een dakgoot start aan € 9 à € 15 per m² (incl. btw & uitvoering) – Ontvang prijzen op maat 

3. Dak ontmossen

Eerst en vooral ziet een bemost dak er niet mooi uit en brengt bovendien enkele risico’s met zich mee. Mos, algen en vuil kunnen je dakbedekking poreus maken. Het binnensijpelende regenwater bereikt op deze manier de dakbedekking en isolatie en kan bij vorst ernstige schade veroorzaken.  Het gevolg? Energieverlies en vochtproblemen. Laat dus tijdig jouw dak ontmossen.

» Prijs: het ontmossen van het dak kost gemiddeld € 9 à € 15 per m² (incl. btw & uitvoering) – Ontvang prijzen op maat

4. Dak coaten

Een dakcoating dient als bescherming van je dak. Het voorkomt poreuze dakbedekking en/of herstelt deze. Na de reiniging en ontmossing van het dak kun je als extra beschermlaag een dakcoating laten aanbrengen. Mossen en algen kunnen zich dan veel minder snel aan de dakbedekking hechten en je dak is zo ook beschermd tegen de verschillende weersinvloeden.

Een coating kan zowel transparant als gekleurd zijn. De transparante deklaag noemen we ook wel het hydrofoberen van het dak. Dit is het aanbrengen van een speciale water- en vuilwerende beschermlaag. De gekleurde coating doet dit ook en geeft jouw dak bovendien een volledig nieuwe uitstraling zonder dat de huidige bedekking moet vervangen worden.

» Prijs: dakreiniging en coating kost gemiddeld € 30 à € 45 per m² (incl. btw & uitvoering)– Ontvang prijzen op maat

 

Vertrouw op een vakman!

Een dakreiniging uitvoeren is niet iets dat je zelf kunt doen. Het uitvoeren van klussen op hoogte raden wij ten stelligste af voor doe-het-zelvers. Dit houdt namelijk meerdere risico’s in. Laat daarom de dakreiniging uitvoeren door een bekwaam dakwerker. Dankzij z’n jarenlange expertise, kan hij zowel veilig op hoogte werken als de reiniging kwalitatief uitvoeren. Vul het onderstaande offerteformulier in om verschillende offertes van dakwerkers uit jouw omgeving te ontvangen. Vergelijk minstens een 2- à 3-tal prijsvoorstellen met elkaar om een duidelijk beeld te vormen van de totale kosten.

 

Online offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om jouw dak, dakgoten of zonnepanelen te laten reinigen door een gespecialiseerde reinigingsfirma? Via onderstaand formulier vraag je vrijblijvend offertes op maat aan.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen