Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakschoonmaken.be
banner image

Dakpannen coaten

Het coaten van jouw dakpannen is een goed alternatief voor nieuwe dakpannen. Vaak zijn de dakpannen zelf technisch nog volledig in orde, alleen is de kleur wat aangetast. Door een nieuwe toplaag met kleurcoating aan te brengen, zal uw dak er voor jaren weer als nieuw uitzien.  Benieuwd naar de kostprijs en de voordelen van dakpannen coaten? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Prijs dakpannen coaten
Andere mogelijkheden voor dakpannen coaten
Offerte aanvragen?

 

Waarom dakpannen coaten?

Na verloop van tijd krijgen dakpannen onvermijdelijk te maken met korstmossen, algen en schade door jarenlange blootstelling aan de weersomstandigheden. Om dit te voorkomen, doe je er goed aan om je dakpannen te laten reinigen en nadien te voorzien van een laag beschermende verf. Zo ziet jouw woning er ook weer helemaal opgefrist uit. De andere voordelen van dakpannen coaten zijn:

 • Langere levensduur van de dakpannen
 • Verschillende kleuren & afwerkingen mogelijk
 • Verminderde aanhechting van mossen en algen
 • Bescherming tegen verwering
 • Vuilafstotend & ademend
 • Kleurvast & UV-bestendig
 • Bestand tegen vorst & andere weersomstandigheden
 • 100% kleurdekkend

 

Prijs dakpannen coaten

De oppervlakte en de hellingsgraad van je dak, het soort dakpan, de gewenste afwerking en de kleur, …: het heeft allemaal een invloed op de kostprijs voor het schilderen van je dakpannen. Gemiddeld mag je rekenen op ongeveer 20 euro per m² (incl. btw & plaatsing).

LET OP: deze prijs kan verschillen van vakman tot vakman. Vraag daarom gratis offertes aan bij 2 à 3 specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Dakpannen coating

 

Andere mogelijkheden: dak hydrofoberen of nieuwe dakpannen

Om jouw dak een nieuw uitzicht te geven, hoef je niet noodzakelijk je dakpannen te coaten. Afhankelijk van de huidige staat van je dakbedekking en je budget kan je ook nog de volgende opties overwegen:

 

1. Dak hydrofoberen met transparante coating

Dakpannen coating hydrofoberen

Zien jouw dakpannen er na het reinigen nog goed uit? Dan hoef je ze niet te schilderen en kan je ervoor kiezen om ze te laten hydrofoberen. Een vakman gebruikt hierbij een vuil- en vochtwerend middel om de kleine poriën van het dak op te vullen. Hierdoor kunnen mossen en algen zich niet aan het dakoppervlak hechten. Deze optie herstelt het dak in zijn oorspronkelijke glorie.

Prijs: € 7 à € 15 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

2. Nieuwe dakpannen plaatsen

Coating dakpannen

Zijn je dakpannen al tientallen jaren oud? Dan zijn ze veel te poreus om nog geschilderd te worden en zullen ze niet lang meer meegaan. In deze situatie kies je er beter voor om nieuwe dakpannen te laten plaatsen. Het lijkt misschien goedkoper om ze gewoon te laten schilderen, maar wanneer je ze na een korte tijd volledig moet vervangen,  is dat een verloren investering. Optioneel kan je het dak meteen ook isoleren en voorzien van een nieuw onderdak.

Prijs: € 40 à € 100 per m² (incl. btw & plaatsing).

 

 

TIP: vertrouw op een vakman

Besteed deze klus uit aan een professionele vakman. Hij kan meteen oordelen over de huidige staat van jouw dakpannen en je begeleiden naar de beste keuze. Niet alleen beschikt hij over de nodige vaktechnische kennis, daarnaast bezit hij ook de nodige materialen om het werk kwalitatief uit te kunnen voeren.

Wij raden je aan om offertes op te vragen bij verschillende professionals. Zo kan je gericht prijzen, maar ook werkwijzen, verfsoorten, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier. 

 

 

Online offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om jouw dak, dakgoten of zonnepanelen te laten reinigen door een gespecialiseerde reinigingsfirma? Via onderstaand formulier vraag je vrijblijvend offertes op maat aan.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen