Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakschoonmaken.be
banner image

Dak schoonmaken prijs

Na verloop van tijd stapelt vuil zich op je dak op. Door je dak regelmatig te laten schoonmaken, geniet je van een optimale levensduur van je dakbedekking en verhoog je de waarde van je woning. De prijs van je dak schoonmaken, hangt af van de gekozen methode en de vervuilingsgraad. In dit artikel ontdek je de prijs per m² van 3 soorten dakreiniging en vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen!

 

Dak schoonmaken prijs: 3 soorten dakreiniging

OPTIE 1: dak ontmossen + reinigen
OPTIE 2: dakgoot reinigen
OPTIE 3: dak nabehandelen

Wil jij je dak laten reinigen en ben je benieuwd naar de prijs? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met vaklui in jouw buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier!

 

OPTIE 1: dak ontmossen + reinigen = € 9 à 15 per m²

dak schoonmaken prijs ontmossen

Je dak ontmossen zorgt niet alleen voor een frisse look, het verlengt ook de levensduur van je dak en het voorkomt schade. Na een inspectie van je dak bereidt een professional de reiniging voor door een vlotte toegang tot het dak vrij te maken en de afvoer van het regenwater af te sluiten. Daarna kan die je dak ontmossen met of zonder reinigingsmiddel en eventueel nabehandelen.

Je kan ervoor kiezen om zelf je dak te ontmossen, maar het vergt wel enige voorzichtigheid. Zo is het belangrijk om de juiste producten te kopen voor jouw type dakbedekking. Bovendien is je dak ontmossen ook niet altijd zonder gevaar. De prijs van je dak laten reinigen is hoger dan wanneer je het zelf doet, maar je bent wel zeker van een vlotte en correcte uitvoering.

 

Hoeveel kost een dak ontmossen en reinigen?

De kosten om een dak te reinigen en ontmossen, zijn afhankelijk van een aantal factoren als de staat van de dakbedekking, de ligging van de woning, de grootte en bereikbaarheid van het dak, de producten, … Ook een nabehandeling doet de prijs stijgen. Gemiddeld reken je best op € 9 à 15 (incl. arbeidskosten) om je dak te laten ontmossen.

Wil je graag een specifiek prijsvoorstel voor het ontmossen van je dak? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met vaklui in jouw buurt via onze offerteservice.

 

OPTIE 2: dakgoot reinigen = vanaf € 5 per lopende meter

dak schoonmaken prijs dakgoot

Als je regelmatig je dakgoot laat reinigen, voorkom je een verstopte regenpijp en mogelijke lekkages. Bovendien is het verstandig om jaarlijks te investeren in een reiniging om zo dure beschadigingen te vermijden. Een dakreiniger treft eerst voorbereidingen door takken en bladeren te verwijderen. Daarna schrobt die de dakgoot met water en haalt die het vuil met ijzerdraad weg.

Het is een mogelijkheid om zelf je dakgoten te reinigen. Toch is een professional inschakelen het overwegen waard. Ga je zelf aan de slag? Dan spaar je arbeidskosten uit, maar moet je wel investeren in stellingen en andere benodigdheden. Bovendien is het ook voor je eigen veiligheid aangeraden om een dakreiniger de klus te laten uitvoeren.

 

Hoeveel kost een dakgoot reinigen?

Een dakgoot laten reinigen kan gemiddeld vanaf € 5 per lopende meter (excl. btw).  Hoe hoog de kost oploopt, hangt af van een aantal factoren. Zijn er stellingen nodig? Plaatst de dakreiniger extra’s als bladvangers? Hoe lang is je dakgoot? Al deze factoren spelen mee in de prijsbepaling van een dakgootreiniging.

Ben je op zoek naar vaklui om je dakgoot te reinigen? Via onze offerteservice kom je in een wip in contact met lokale dakreinigers. Start hier je aanvraag!

 

OPTIE 3: dak nabehandelen = € 15 à 45 per m²

dak schoonmaken prijs coaten

Na de reiniging kan een professional je dak nog nabehandelen. Zo kan je je dak laten impregneren of coaten. Bij impregneren brengt hij een transparante beschermlaag aan die ervoor zorgt dat mos en vuil zich minder goed aan je dak kunnen hechten. Een coating is dan weer een vuil- en vochtwerend middel in een kleur naar keuze. Dat geeft je dak ook een nieuwe uitstraling.

Je dak zelf nabehandelen is absoluut niet aangeraden. Het is namelijk erg belangrijk dat je de juiste werkwijze en producten gebruikt. Bovendien zijn dakwerken niet zonder risico. Daarom is het essentieel om een professional in te schakelen voor de nabehandeling van je dak. Op die manier geniet je van een vlotte uitvoering, kwalitatieve coatings en het verlaagde btw-tarief.

 

Hoeveel kost je dak nabehandelen?

De precieze kosten van een dak nabehandelen, hangen af van het type dak en dakbekleding, de te behandelen oppervlakte, het soort coating, … Om een prijsvoorstel op maat te ontvangen, vraag je best offertes aan bij enkele professionals. Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen:

 • Dak reinigen en impregneren: € 15 à 30 per m² (excl. btw & incl. arbeidskosten)
 • Dak reinigen en coaten: € 30 à 45 per m² (excl. btw & incl. arbeidskosten)

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Wil je graag een prijsvoorstel op maat om je dak na te behandelen? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met lokale dakreinigers.

 

 

Enkele veelgestelde vragen

Heb je vragen over de prijs voor het schoonmaken van je dak? Dan kan je steeds terecht bij een van onze professionals. In de tussentijd vind je hieronder alvast het antwoord op enkele veelgestelde vragen:

  • Welke factoren bepalen de prijs van een dakreiniging?
  De prijs van een dakreiniging hangt af van een aantal factoren. Wil je bv. een nabehandeling? Dan moet je daar uiteraard voor bijbetalen. Daarnaast kost het minder om dakpannen schoon te maken dan een rieten dak. Hoe vuil, groot en bereikbaar je dak is, speelt ook mee in de prijsbepaling.


 • Hoe kan ik de prijs drukken voor het schoonmaken van mijn dak?
  Je kan een aantal dingen doen om de prijs voor het schoonmaken van je dak zo laag mogelijk  te houden. Zo kan je op hetzelfde moment als de buren je dakreiniging laten uitvoeren. Op die manier kan je bij veel professionals genieten van kwantumkorting. Bovendien geniet je ook van het verlaagde btw-tarief als je de klus laat uitvoeren door een professional (op voorwaarde dat je woning minstens 10 jaar oud is).


 • Hoe vergelijk ik het best dakreinigers?
  Als je de beste garantie wil op een correcte prijs, leg je best de offertes van een aantal dakreinigers naast elkaar. Hoe ga je dan na welke professional de meest geschikte is in jouw situatie? Het is essentieel om de verschillende adviezen met elkaar te vergelijken. Ook de materiaal- en arbeidskosten kunnen sterk variëren. Let tot slot zeker op welke werken inbegrepen zijn en wat de uitvoertermijn is.

 

 

Online offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om jouw dak, dakgoten of zonnepanelen te laten reinigen door een gespecialiseerde reinigingsfirma? Via onderstaand formulier vraag je vrijblijvend offertes op maat aan.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen